Ja eilen oli sitten viimeinen kerta meidän tokoryhmän treenejä, vuorossa kokeenomainen suoritus. Aloitettiin siis 5 koirakon voimin luokse päästävyydellä ja paikkamakuulla. Molemmat oli Neolla upeat! Paikkamakuu meni loistavasti, vaikka yksi koira lähti heti liikkeelle kun ohjaajat kääntyivät koiriin päin. Neo vilkaisi kerran ja sen jälkeen tuijotteli tiiviisti minua, välillä vilkaisi sivuille mutta ei pyörinyt kuin hyrrä. Puolessa välin aikaa tiputti painon toiselle lonkalle, mutta tosi nätisti ja huomaamattomasti. Koko suorituksen ajan pelotti että "kohta se nousee", mutta hoin itselleni Neon osaavan homman ja sehän osasi hienosti! :)

Sitten yksilösuoritukset. Yksi koira ennen meitä, joten valmistauduin Neon kanssa ottamalla pieniä pätkiä seuraamista..

seuraaminen kytkettynä: Itse tein hihnalla apuja pysähdyksissä.. Tätä siis treenata itselle. Alussa edisti hieman, muuten paikka ok. Kontakti oli upea! Käännökset oli myös kuulemma 10 luokkaa, vasemmalle kääntyminen vähän heikompi.
seuraaminen taluttimetta: Pysähtymiset tosi napakat, ja kontakti taas upea. Tässäkin sanomista vain vasemmalle kääntymisessä. Vähän pitäisi myös saada luonnollista liikettä vasempaan käteen..
maahanmeno: Ei ennakoinut onneksi yhtään, myös oman painostuksen maahan -käskyn kohdalla olen saanut pois. Hieman kovasti kuitenkin käsky vielä tulee, mutta ei niin että se olisi häiritsevä. Nopea liike kuitenkin Neolta.
luoksetulo: No vauhtiahan Neolla kyllä riittää! :D Jarruttelu alkaa ehkä 1,5 m päässä minusta, tämä siis hyvä. Myös loppuasento oli parempi kuin alkuviikon treeneissä, nyt oli suht suorassa. Sivulle siirtymiseen tarvittiin vain 2 käskyä.
seisominen: Tämä pelotti jo valmiiksi - Neolla on tapana jatkaa tepastelua vaikka käsky on tullut. Nyt kuitenkin pysähtyi kuin seinään - minulta minimaalinen käsiapu. Tepasteli juuri ennen kuin käännyin, ei kuitenkaan liikkunut merkittävästi eteenpäin.
estehyppy: Tämä on vielä vaiheessa, joten otettiin yksinkertaistettu versio. Vein lelun toiselle puolelle, kun Neo ei vielä osaa ottaa tarpeeksi etäisyyttä esteeseen toisella puolella. Hyvä vauhti ja lähti nopeasti ilman minun käsiapua.

Kokonaisuudessaan todella hyvä suoritus, meni paljon paremmin kuin osasin odottaa. Neo toimi uskomattomalla vireellä, vaikka minua jännitti. Ohjaaja sanoi, että kyllä tästä olisi kokeessa 1-tulos tullut :D Saatiin sitten varmuutta suoritukseen ja varsinkin minulle uskoa omiin kykyihin - kyllähän Neo osaa mutta entä minä? Jännityskään ei vaikuttanut Neoon kuin positiivisella tavalla.

Joskohan sitä ilmoittaisi Neon kokeeseen? ;)